Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Bardzo smaczne, szybkie ciasto z brzoskwiniami. Delikatne w smaku, przyjemnie wilgotne dzi臋ki owocom. Polecam jako ciasto codzienne 馃槃





Sk艂adniki na blaszk臋 20 x 30 cm:
100 g. mi臋kkiego mas艂a
180 g. jogurtu naturalnego
1 szklanka cukru pudru
2 艂y偶ki cukru waniliowego
4 jajka w temperaturze pokojowej
1,5 szklanki m膮ki pszennej
czubata 艂y偶eczka proszku do pieczenia
1 du偶a puszka brzoskwi艅 w zalewie
Dodatkowo:
mas艂o do posmarowania formy
m膮ka do oproszenia formy
cukier puder
Przygotowanie:
Mas艂o ubijam mikserem z cukrem pudrem i waniliowym na puszyst膮 mas臋, po czym ubijaj膮c dalej dodaj臋 po jednym jajku. Gdy masa jest jednolita, dodaj臋 jogurt, i stopniowo m膮k臋 z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam do blachy wcze艣niej nasmarowanej mas艂em i opr贸szam m膮k膮, na g贸rze uk艂adam brzoskwinie pokrojone w kawa艂ki. Blach臋 wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (艣rodkowy poziom piekarnika, g贸ra-d贸艂, bez termoobiegu). Ciasto piek臋 40 minut. Ostudzone posypuj臋 cukrem pudrem. 



8 komentarzy:

  1. Witaj Monia, ja to musz臋 koniecznie zrobi膰, koniecznie :-) Pyszne!

    OdpowiedzUsu艅
  2. Upieke jutro.Mam pytanko ciasto jest wilgotne?

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. Samo ciasto mo偶e i nie jest zbyt wilgotne, ale po dodaniu brzoskwi艅 z du偶ej puszki ju偶 jest. Piek艂am je wczoraj wieczorem, i dzi艣 jest jeszcze smaczniejsze ni偶 wczoraj.

      Usu艅
  3. Uwielbiam ciasta jogurtowe! Takiej wersji jeszcze nie jad艂am :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsu艅
  4. Takie proste ciasta s膮 najlepsze :) a z brzoskwiniami musi byc pyszne!

    OdpowiedzUsu艅
  5. Siedzi w艂a艣nie w piecu...zobaczymy co wyjdzie, bo ja ciasto-oporna jestem :)

    OdpowiedzUsu艅
  6. 4艂y偶ki cukru waniliowego?

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. U偶ywam domowego cukru waniliowego, i je艣li chc臋 by ciasto by艂o bardzo aromatyczne, dodaj臋 go wi臋cej.

      Usu艅

Dzi臋kuj臋 za odwiedziny :) Je艣li spodoba艂 Ci si臋 przepis, pozostaw komentarz. A mo偶e udost臋pnisz m贸j przepis na fb? - w ten spos贸b docenisz moj膮 prac臋 i pomo偶esz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artyku艂 artyku艂y sponsorowane bu艂eczki i pieczywo ciasta - babki ciasta - dro偶d偶owe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - r贸偶ne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jab艂eczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przek艂adane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie ciel臋cina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy dr贸b egzotycznie fit ! grzyby impreza jagni臋cina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone kr贸lik kuchnia staropolska likiery i nalewki 艂atwe i domowe makarony moje rady Moje ulubione M贸j 艣wiat muffinki na grilla na 艣niadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety p膮czki faworki pierogi pizza placki racuchy nale艣niki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje ryba sa艂atki schab skrzyde艂ka s艂odko艣ci i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty sur贸wki syropy 艣ledzie 艢wi臋ta: Bo偶e Narodzenie 艢wi臋ta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przek膮ski wafle przek艂adane Warzywa w膮tr贸bka wege w臋dliny wieprzowina wo艂owina wsp贸艂praca-Knorr wsp贸艂praca: Arriba wsp贸艂praca: Basilur Tea wsp贸艂praca: Blaupunkt wsp贸艂praca: Brze艣膰 wsp贸艂praca: Develey Wsp贸艂praca: e-gustus wsp贸艂praca: ekojawo.pl wsp贸艂praca: Eterno wsp贸艂praca: Fabija艅scy wsp贸艂praca: Fasklep.pl wsp贸艂praca: Folwark wsp贸艂praca: Fresano wsp贸艂praca: Ha艅derek wsp贸艂praca: Jelita wieprzowe.pl wsp贸艂praca: K艂os-Pol wsp贸艂praca: kochamoliwe.com wsp贸艂praca: Kuchnie 艢wiata wsp贸艂praca: Lidl wsp贸艂praca: Miody Suszka wsp贸艂praca: Miody Wile艅skich wsp贸艂praca: M艂ynomag wsp贸艂praca: Muke wsp贸艂praca: oliwki hiszpa艅skie wsp贸艂praca: Pi膮tnica wsp贸艂praca: Richmont wsp贸艂praca: Russell Hobbs Polska wsp贸艂praca: SEKO wsp贸艂praca: Skworcu Wsp贸艂praca: SodaStream wsp贸艂praca: Stovit wsp贸艂praca: SYS wsp贸艂praca: Vivio wsp贸艂praca: WOJ-LEN wsp贸艂praca: WSP Spo艂em wsp贸艂praca: Wydawnictwo Dragon wsp贸艂praca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger