Pulpety z indyka z kapustą kiszoną w sosie pomidorowym

Pieczone pulpety z dodatkiem kiszonej kapusty - bardzo odchudzona wariacja na temat gołąbków :)



Składniki:
500 g. mielonego mięsa z indyka
1 cebula (ok. 60 -70 g)
1 duży ząbek czosnku
1 jajko
200 kapusty kiszonej
1 płaska łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku
Sos:
2 szklanki przecieru pomidorowego
1 płaska łyżeczka majeranku
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną drobno siekam, przekładam do garnka i gotuję przez 10 minut. Następnie dokładnie ją osączam na sicie. Mięso przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijam też jajko, dodaję majeranek, ostudzoną kapustę i przyprawy do smaku, bardzo dokładnie mieszam masę. Formuję 8 pulpetów i układam je w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia. Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. na 25 minut. W tym czasie mieszam przecier pomidorowy z oliwą, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewam podpieczone pulpety i piekę jeszcze przez 35-40 minut w tej samej temperaturze (bez przykrywania naczynia).


                           

                          

                          



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bez glutenu bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! gołąbki grzyby impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje obiad w 30 minut owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam potrawka przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze ziemniaki Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger