Pulpety z indyka z kapustą kiszoną w sosie pomidorowym

Pieczone pulpety z dodatkiem kiszonej kapusty - bardzo odchudzona wariacja na temat gołąbków :)



Składniki:
500 g. mielonego mięsa z indyka
1 cebula (ok. 60 -70 g)
1 duży ząbek czosnku
1 jajko
200 kapusty kiszonej
1 płaska łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku
Sos:
2 szklanki przecieru pomidorowego
1 płaska łyżeczka majeranku
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną drobno siekam, przekładam do garnka i gotuję przez 10 minut. Następnie dokładnie ją osączam na sicie. Mięso przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijam też jajko, dodaję majeranek, ostudzoną kapustę i przyprawy do smaku, bardzo dokładnie mieszam masę. Formuję 8 pulpetów i układam je w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia. Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. na 25 minut. W tym czasie mieszam przecier pomidorowy z oliwą, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewam podpieczone pulpety i piekę jeszcze przez 35-40 minut w tej samej temperaturze (bez przykrywania naczynia).


                           

                          

                          



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! gołąbki grzyby impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger