Faszerowana rolada z mięsa mielonego

Rolada która świetnie smakuje podana na obiad, ale też można ją jeść na zimno, pokrojoną i podaną jako wędlinę.




Składniki:
0,5 kg łopatki lub karkówki wieprzowej, zmielonej
1 duża cebula
kilka plasterków dowolnej wędliny
1 ogórek kiszony
kawałek żółtego sera
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
1 ząbek czosnku
kilka łyżek zimnej wody
do smaku: sól, pieprz, majeranek, tymianek
Dodatkowo:
arkusz papieru do pieczenia
sznurek
Przygotowanie:
Mięso przekładam do miski, dodaję połowę drobno pokrojonej cebuli (może być starta), jajko, bułkę tartą, wodę i przyprawy do smaku. Wyrabiam masę kilka minut, po czym rozkładam na arkuszu papieru do pieczenia, formując prostokąt ok. 15 x 25 cm. Na mięsie, wzdłuż dłuższego boku, układam plastry wędliny, resztę pokrojonej cebuli, oraz również pokrojone ogórek i ser. Pomagając sobie papierem zwijam roladę (wzdłuż dłuższego boku). Tak przygotowaną zawijam w papier, można go dodatkowo związać. Piekę w 180 stopniach ok. 40 minut. 







4 komentarze:

  1. ciekawe czy z mieloną wołowiną wyszłaby a`la zrazy.. dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbowałam, wyszła przepyszna :) Znikla bardzo szybko, dobra alternatywa dla kotletów mielonych.

    OdpowiedzUsuń
  3. swietny pomysl, zrobie na weekend .. wielkie dzieki .. Ala

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bez glutenu bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z czekoladą ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie farsze fit ! gołąbki grzyby impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje obiad w 30 minut owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam polędwiczki potrawka przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze ziemniaki Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger