Kotlety z jajkiem i zieloną fasolką szparagową

Delikatne, bardzo smaczne kotlety do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. 





Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
2 garście zielonej fasolki szparagowej  
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majonezu
świeży, posiekany koperek
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po czym drobno siekam. Siekam jajka na twardo, przekładam razem z fasolką do miski. Dodaję surowe jajko, majonez, posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem, po czym dodaję 3-4 łyżki bułki tartej - tyle by dało się z masy zlepić kulki. Każdą panieruję w bułce tartej, lekko spłaszczam i smażę na oleju na rumiano z obu stron.







5 komentarzy:

  1. JUTRO NO OBIADEK JAK ZNALAZŁ !!

    OdpowiedzUsuń
  2. JUTRO NA OBIADEK JAK ZNALAZŁ - WYPRÓBUJEMY !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Klasyczny dobry obiadzik, też jutro robię :D

    OdpowiedzUsuń
  4. A żółta fasolka szparagowa też mogłaby być? Taka akurat mam w domu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie widzę powodu, żeby nie mogła być żółta :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bez glutenu bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z czekoladą ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie farsze fit ! gołąbki grzyby impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje obiad w 30 minut owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam polędwiczki potrawka przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze ziemniaki Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger