Kotlety z jajkiem i zieloną fasolką szparagową

Delikatne, bardzo smaczne kotlety do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. 





Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
2 garście zielonej fasolki szparagowej  
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majonezu
świeży, posiekany koperek
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po czym drobno siekam. Siekam jajka na twardo, przekładam razem z fasolką do miski. Dodaję surowe jajko, majonez, posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem, po czym dodaję 3-4 łyżki bułki tartej - tyle by dało się z masy zlepić kulki. Każdą panieruję w bułce tartej, lekko spłaszczam i smażę na oleju na rumiano z obu stron.







3 komentarze:

  1. JUTRO NO OBIADEK JAK ZNALAZŁ !!

    OdpowiedzUsuń
  2. JUTRO NA OBIADEK JAK ZNALAZŁ - WYPRÓBUJEMY !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Klasyczny dobry obiadzik, też jutro robię :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bułeczki i pieczywo ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! grzyby impreza jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje ryba sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger