Sałatka z rukolą, awokado i ogórkiem

Zjadłam dziś na obiad pyszną sałatkę, i choć jest niezwykle prosta to pomyślałam że się z Wami nią podzielę. Jest sycąca i bardzo smaczna. 



Składniki:
rukola
zielony ogórek
mozzarella w kulce
dojrzałe awokado
pomidorki koktajlowe
Sos - proporcje:
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
0,5 łyżeczki płynnego miodu
2 łyżeczki majonezu
odrobina świeżego czosnku (przeciśniętego przez praskę)
szczypta soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Obieram ogórka i wycinam nasiona, po czym kroję go na niewielkie kawałki. W miseczce układam liście rukoli, a na nich ogórka, kawałki awokado przekrojone na pół pomidorki i porwaną lub pokrojoną mozzarellę. Całość polewam sosem (dokładnie mieszam składniki).



1 komentarz:

  1. Od dłuższego czasu chodzi za mną lekka, ale odżywcza i syta sałatka i chyba właśnie oto ona :) Prezentuje się obłędnie i składa się ze wszystkich składników które uwielbiam osobno, ale nie umiałam ich tak dobrze połączyć. Dziękuję za inspiracje kulinarną :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger