Kaszanka w cieście cebulowym

Mam dziś dla Was bardzo fajny pomysł na podanie kaszanki.  Przygotowana w ten sposób nie dość, że jest zupełnie zaskakująca - bo zanim nie spróbujemy nie sposób się domyślić, co jest na talerzu, to naprawdę świetnie smakuje. 



Składniki:
kaszanka w batonie 
2 cebule
1 duże jajko
2 łyżki mleka
1-2 łyżki maki pszennej
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszankę kroję w plastry ok. 1,5 do 2 cm grubości (bez skórki). Cebule bardzo drobno siekam lub ścieram na tarce. Jajko mieszam widelcem z mlekiem, mąką  i przyprawami do smaku - ma powstać gładkie, dość gęste ciasto. Plastry kaszanki zanurzam w cieście i w posiekanej cebulce - od razu przekładam je na patelnię ze średnio rozgrzanym olejem. Mają się smażyć na rumiano z każdej strony. Podaję z musztardą.


                               
 

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam kaszankę. Pyszna propozycja kochana :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Monika jesteś NIEZWYKŁA. Twoje iście szatańskie pomysły rozkładają mnie na łopatki. Pomysł z taką kaszanką niby prosty, ale sama bym na to nie wpadła. Dziękuję:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię takie gotowanie Krysiu :) Otwieram lodówkę i w głowie się rodzi pomysł. Czasem sama jestem zaskoczona efektem :)

      Usuń
  3. Świetnie wygląda, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo zachęcam - kaszanka smakuje super, ja na pewno nie raz jeszcze w ten sposób ją przyrządzę.

      Usuń
  4. Ciekawe, to może być bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak właśnie uważam :) Bardzo fajne danie wyszło :)

      Usuń
  5. Bardzo lubię kaszankę i na pewno wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super :) Koniecznie potem daj znać, jak Ci posmakuje.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bułeczki i pieczywo ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! grzyby impreza jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje ryba sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger