Rzodkiew zapiekana z ryżem, groszkiem i marchewką

Popatrzcie, przecież ta rzodkiew wygląda prawie jak przegrzebki :)

Wyśmienite danie bezmięsne - jest pyszne :) Wydawać by się mogło że rzodkiew będzie ostra w smaku i całość dania pewnie w związku z tym - oj nie, wprost przeciwnie, nabrała słodyczy i delikatności. Serdecznie polecam- spróbujcie.

  Jako farsz wykorzystałam rewelacyjną mieszankę ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS - zawsze, niezmiennie i z zachwytem Wam te produkty polecam.






                   

                   

Składniki na 2 osoby:
1 duża biała rzodkiew
1 woreczek ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS
2 łyżki masła
kilka kawałków ulubionego sera pleśniowego
odrobina oliwy
ulubione świeże zioła: tymianek, oregano, zielona pietruszka
Przygotowanie:
   Umytą rzodkiew (nie obieram jej) kroję w ok. 4-5 cm kawałki, każdy wydrążam łyżeczką, pozostawiając dno. Opakowanie ryżu z groszkiem i marchewką gotuję wg przepisu, pod koniec gotowania dodaję łyżkę masła, doprawiam solą. Wypełniam ugotowanym ryżem miseczki z rzodkwi, przykrywam plasterkiem sera, układam w natłuszczonym oliwą naczyniu, posypuję ziołami. Piekę ok. 40-45 minut pod przykryciem. Podaję na gorąco.
Przepis autorski.




                

                  

1 komentarz:

Jeśli przygotowałaś/przygotowałeś danie na podstawie tego przepisu, podziel się opinią. Na pewno będzie pomocna dla innych!

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bez glutenu bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z czekoladą ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie farsze fit ! gołąbki grzyby gulasz impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kaczka karkówka kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy marynaty mięso z owocami moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na parze na śniadanie napoje obiad w 30 minut omlet owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam polędwiczki potrawka przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne rolady - różne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab sio-smutki na słodko skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy szkółka gotowania śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki Tłusty Czwartek To i owo do przekąski urodziny bloga wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: :Limmi współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek Współpraca: India Cosmetics współpraca: Inverso.pl współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Ponti współpraca: Przepisy.pl współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Nasza Księgarnia współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Psychoskok Współpraca: Wydawnictwo Sonia Draga współpraca: Wydawnictwo Znak współpraca: Zwieger Wydawnictwo StudioEMKA zapiekanki zbiorcze ziemniaki Zupy żeberka
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger