Placuszki serniczki z miodem

  Bardzo delikatne w smaku, ze słodyczą wspaniałego miodu rzepakowego z firmy Miody Suszka. Popatrzcie, jaki ten miód ma piękny, niespotykany kolor - a to dlatego, że to miód wiosenny. Pszczoły nie potrafią oprzeć się pięknie kwitnącemu rzepakowi, dzięki czemu my możemy zachwycać się tym rewelacyjnym smakiem. W sklepie firmy Miody Suszka znajdziecie dużo więcej rodzajów miodu, więc serdecznie polecam Wam wizytę TUTAJ.

 A placuszki przygotowałam w 10 minut - czyli na śniadanie będą pierwszorzędne.






Składniki na 2 osoby:
2 czubate łyżki gładkiego twarogu z wiaderka
2 pełne łyżki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżka miodu rzepakowego z firmy Miody Suszka
olej do smażenia
Przygotowanie:
 Mieszam dokładnie jajko z twarogiem (łyżką, nie mikserem, bo masa będzie zbyt rzadka), dodaję mąkę i miód. Powinno powstać gęste ciasto. Wykładam je łyżką na rozgrzany olej, smażę placuszki z obu stron na rumiano, Odkładam na chwilę do odsączenia na talerz wyłożony papierem, podaję z cukrem pudrem lub płynnym miodem.
Przepis autorski.





9 komentarzy:

  1. Mniam uwielbiam takie placuszki :-) są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniaaaaam ;)
    takie śniadanie to dopiero rozpusta, na weekend idealne!

    OdpowiedzUsuń
  4. czy do tego przepisu można wykorzystać jakiś inny ser?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy biały, ricotta, mascarpone, zwykły twarożek , taki niezbyt gładki, też się nada :)

      Usuń
    2. Choć przy mascarpone dodałabym trochę więcej mąki :)

      Usuń
  5. Pyszności :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bez glutenu bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z czekoladą ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie farsze fit ! gołąbki grzyby impreza indyk jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje obiad w 30 minut owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam polędwiczki potrawka przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje roladki mięsne ryba sałatka z kurczakiem sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lauretta Kandy współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze ziemniaki Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger