Placuszki serniczki z miodem

  Bardzo delikatne w smaku, ze słodyczą wspaniałego miodu rzepakowego z firmy Miody Suszka. Popatrzcie, jaki ten miód ma piękny, niespotykany kolor - a to dlatego, że to miód wiosenny. Pszczoły nie potrafią oprzeć się pięknie kwitnącemu rzepakowi, dzięki czemu my możemy zachwycać się tym rewelacyjnym smakiem. W sklepie firmy Miody Suszka znajdziecie dużo więcej rodzajów miodu, więc serdecznie polecam Wam wizytę TUTAJ.

 A placuszki przygotowałam w 10 minut - czyli na śniadanie będą pierwszorzędne.






Składniki na 2 osoby:
2 czubate łyżki gładkiego twarogu z wiaderka
2 pełne łyżki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżka miodu rzepakowego z firmy Miody Suszka
olej do smażenia
Przygotowanie:
 Mieszam dokładnie jajko z twarogiem (łyżką, nie mikserem, bo masa będzie zbyt rzadka), dodaję mąkę i miód. Powinno powstać gęste ciasto. Wykładam je łyżką na rozgrzany olej, smażę placuszki z obu stron na rumiano, Odkładam na chwilę do odsączenia na talerz wyłożony papierem, podaję z cukrem pudrem lub płynnym miodem.
Przepis autorski.





9 komentarzy:

  1. Mniam uwielbiam takie placuszki :-) są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniaaaaam ;)
    takie śniadanie to dopiero rozpusta, na weekend idealne!

    OdpowiedzUsuń
  4. czy do tego przepisu można wykorzystać jakiś inny ser?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy biały, ricotta, mascarpone, zwykły twarożek , taki niezbyt gładki, też się nada :)

      Usuń
    2. Choć przy mascarpone dodałabym trochę więcej mąki :)

      Usuń
  5. Pyszności :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bułeczki i pieczywo ciasta ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - pierniki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! grzyby impreza jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone krokiety królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony Mamine i Babcine przepisy moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje ryba sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon współpraca: Wydawnictwo Znak zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger