Roladki z kurczaka z bakłażanem i brzoskwiniami

   Jeśli macie chwilę wolnego, a chcecie podać na obiad coś pysznego, zróbcie te roladki. Mięso w nich jest soczyste, bakłażan kremowy, a całości dodaje pikanterii odrobina musztardy, złamana słodyczą brzoskwini. 






Składniki na 6 sztuk:
2 pojedyncze filety z kurczaka 
1 średni bakłażan
2 łyżki musztardy miodowej
garść świeżej natki pietruszki
1 dojrzała brzoskwinia pokrojona w plastry (może być z puszki)
oliwa do smażenia 
sól, pieprz
Przygotowanie:
 Bakłażana kroję wzdłuż na 6 plastrów, lekko solę i odstawiam na 10 minut, po czym płuczę i osuszam. Na patelni grillowej skropionej oliwą smażę go po kilka minut z obu stron, by się zeszklił i zmiękł. Filety z kurczaka kroję na płaskie części (każdą na 3), układam na desce, przykrywam folią aluminiową i lekko rozbijam. Oprószam solą i pierzem. Każdy plaster fileta smaruję musztardą, układam na nim po 1-2 plasterki brzoskwini i kilka listków natki pietruszki, a następnie przykrywam bakłażanem i zwijam. Tak przygotowane roladki układam na patelni z rozgrzaną oliwą ( miejscem zwinięcia do dołu) i pod przykryciem smażę po 3-4 minuty z każdej strony.
Podaję gorące np.z marchewką w sosie serowym, przepis  tutaj.
Przepis autorski.


















Lato w pełni!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny :) Jeśli spodobał Ci się przepis, pozostaw komentarz. A może udostępnisz mój przepis na fb? - w ten sposób docenisz moją pracę i pomożesz mi w rozwoju bloga.

Etykiety

akcje FB artykuł artykuły sponsorowane bułeczki i pieczywo ciasta - babki ciasta - drożdżowe ciasta - keks ciasta - kruche ciasta - makowce ciasta - mazurki ciasta - rolady ciasta - różne ciasta - serniki ciasta - szarlotki i jabłeczniki ciasta - tarty ciasta - torty i torciki ciasta - ucierane ciasta bez pieczenia ciasta przekładane ciasta z owocami ciasta z patelni ciastka ciasto francuskie cielęcina Co na obiad diabetyk dla dzieci do ciast dodatki dodatki do obiadu domowe przyprawy drób egzotycznie fit ! grzyby impreza jagnięcina jednogarnkowe kasza koktajle Konkursy kotlety kotlety mielone królik kuchnia staropolska likiery i nalewki łatwe i domowe makarony moje rady Moje ulubione Mój świat muffinki na grilla na śniadanie napoje owoce owoce morza pasty kanapkowe paszteciki pasztety pączki faworki pierogi pizza placki racuchy naleśniki podroby Polecam przetwory pyzy kluchy kluseczki recenzje ryba sałatki schab skrzydełka słodkości i desery smalec sosy i dipy spotkania i warsztaty surówki syropy śledzie Święta: Boże Narodzenie Święta: Wielkanoc tanio ! tartaletki To i owo do przekąski wafle przekładane Warzywa wątróbka wege wędliny wieprzowina wołowina współpraca-Knorr współpraca: Arriba współpraca: Basilur Tea współpraca: Blaupunkt współpraca: Brześć współpraca: Develey Współpraca: e-gustus współpraca: ekojawo.pl współpraca: Eterno współpraca: Fabijańscy współpraca: Fasklep.pl współpraca: Folwark współpraca: Fresano współpraca: Hańderek współpraca: Jelita wieprzowe.pl współpraca: Kłos-Pol współpraca: kochamoliwe.com współpraca: Kuchnie Świata współpraca: Lidl współpraca: Miody Suszka współpraca: Miody Wileńskich współpraca: Młynomag współpraca: Muke współpraca: oliwki hiszpańskie współpraca: Piątnica współpraca: Richmont współpraca: Russell Hobbs Polska współpraca: SEKO współpraca: Skworcu Współpraca: SodaStream współpraca: Stovit współpraca: SYS współpraca: Vivio współpraca: WOJ-LEN współpraca: WSP Społem współpraca: Wydawnictwo Dragon zapiekanki zbiorcze Zupy
Copyright © 2016 sio-smutki! Monika od kuchni , Blogger